Automobilio skysčiai – su kokia problema susidūrėte?

Automobilio skysčiai

Automobilio skysčiai – su kokia problema susidūrėte?

Pastebėjote įtartiną automobilio skysčių nuotėkį po automobiliu ir sukate galvą, kas lėmė jų atsiradimą? Pratekantys automobilio skysčiai gali reikšti daug ką: nuo jokių vargų nesudarančio kondensato išsiskyrimo iki rimtas variklio automobilio problemas signalizuojančių skysčių pratekėjimo.

Dėl šios priežasties šiandien DIZRIDA komanda nusprendė su jumis pasidalinti informacija, kuri išvydus skysčius po automobiliu, padės nustatyti su kokia transporto priemonės problema susiduriate.

  1. Oranžinės spalvos skystis – kelių tipų problemos

Ties automobilio centrine dalimi pastebėjote oranžinės arba rausvai rudos spalvos nutekėjimą? Tai vienas iš indikatorių, jog turite problemų su automatine transmisija. Apie transmisijos gedimus taip pat gali įspėti dideli variklio apsukų svyravimai, sunkumai pradedant važiuoti, atsitiktiniai bėgių persijungimai.

Kita priežastis, dėl kurios galite išvysti tekantį oranžinės arba rusvos spalvos skystį – aušinimo sistemos problemos. Tokios spalvos skystis susidarys aušinimo skysčiui susimaišius su ant aušinimo sistemos sienelių susidariusiomis rūdimis. Tiesa, šis skystis yra itin takus, todėl jo žymes galite pamatyti ne tik centrinėje automobilio dalyje, bet ir kitose transporto priemonės vietose.

  1. Gelsvo atspalvio skysčiai – stabdžių sistemos problemos

Jei po automobiliu išvydote aliejingą gelsvos arba tamsiai geltonos, beveik rudos spalvos skysčių nuotėkį – automobilis susiduria su stabdžių sistemos problemomis. Skysčio spalva priklauso nuo stabdžių skysčio senumo – laikui bėgant stabdžių skystis ruduoja. Pastebėjus šią problemą ranka numoti tikrai nereikėtų, kadangi esant netvarkingai stabdžių sistemai rizikuojate tiek savo, tiek aplinkinių saugumu.

  1. Žalios, raudonos, geltonos spalvos skysčiai – vairo stiprintuvo problemas

Jei pastebėjote, jog iš automobilio priekinės dalies teka takus žalios, raudonos arba geltonos spalvos skystis, patikrinkite vairo stiprintuvą. Dažniausiai pratekantis vairo stiprintuvo skystis signalizuoja apie vairo stiprintuvo siurblio gedimus.

  1. Tamsiai rudas arba juodas skystis – variklio problemos

Iš centrinės arba galinės automobilio ašies arba pavarų dėžės tekantis skystis, skleidžiantis supuvusių kiaušinių kvapą, įspės jus apie tepalų nutekėjimą. Šie indikatoriai gali atsirasti dėl variklio karterio gedimo, jo varžto ar tarpinės problemų. Laiku neišsprendus problemos, vėliau galite susidurti su sudėtingais variklio gedimais.

  1. Aušinimo skysčio spalvos bala – variklio perkaitimo rizika

Geltonos, raudonos arba violetinės spalvos balutės po automobiliu ar automobilio kilimėliais vairuotojus informuoja apie aušinimo skysčio nuotėkį. Atitinkamai, atsiradus aušinimo skysčio nutekėjimui, transporto priemonėje jausite saldoką kvapą. Susidūrus su šiais požymiais, pirmiausia užmeskite akį į variklio temperatūros rodiklį, ar nėra viršijama temperatūros norma. Nepamirškite, jog aušinimo skysčio trūkumas gali lemti automobilio perkaitimą, o tai gali sąlygoti daugybę automobilio gedimų.

  1. Skaidrus skystis – jokių rimtų problemų

Pastebėjus skaidrų skystį po automobiliu, primenantį lietus balutę, nusigąsti nereikėtų. Didelė tikimybė, jog iš automobilio teka vanduo, kuris susidarė oro kondicionieriuje, vykstant kondensacijai. Gerai žinia ta, jog šis skysčio nutekėjimas jokių rimtų problemų nesudaro.

__

Norite sužinoti daugiau patarimų ir naujienų, susijusių su dyzelinių automobilių priežiūra ir remontu? Sekite mūsų Facebook paskyrą.

No Comments

Post A Comment